Astrologie

Wat is Astrologie?

Astrologie is de studie van de sterren en planeten en hoe hun posities en bewegingen invloed hebben op ons gedrag, onze houding, karakter, emoties en zelfs de toekomst. Het is niet voor niks dat astrologie al eeuwen gebruikt wordt door de mensheid. Oude culturen zoals de Maya's en de Egyptenaren keken naar de hemel om de weg terug te vinden en toekomstige situaties te voorspellen. De hemel diende als een kaart om niet alleen de figuurlijke weg te vinden maar ook om aanwijzingen te vinden om de spreekwoordelijke weg van het leven gemakkelijker te kunnen bewandelen.  

Hoe werkt Astrologie en waarvoor wordt het gebruikt?

Astrologie is een zeer complexe maar ook zeer interessante studie. Er dient niet alleen rekening te worden gehouden met posities maar ook met de invloeden die planeten op elkaar uitoefenen door middel van hun energetische werking. Astrologie wordt dus gebruikt als een middel om onszelf en anderen om ons heen beter te kunnen begrijpen. Het biedt inzichten en informatie over talloze onderwerpen. 

De exacte stand van de zon, de maan en andere planeten op het precieze moment waarop een persoon geboren is zou een directe invloed hebben op zijn/haar karakter en levensweg. Door middel van de datum en tijd van de geboorte van een mens kan een geboortehoroscoop worden berekend. Deze geboortehoroscoop kan gezien worden als een tekening die de standen van alle planeten laat zien op dat exacte moment. Er kan dan verder worden uitgewerkt hoe deze planeten invloed hebben op het karakter en toekomst van de persoon in kwestie. 

Omdat de planeten constant in beweging zijn kunnen er voorspellingen worden gemaakt van de toekomstige energetische invloeden op werkgebied, liefdesgebied, emoties, thuissituatie, spirituele ontwikkeling en meer. Astrologie laat het effect zien van de energie die de planeten uitoefenen op ons dagelijks leven. Je geboortedatum Astrologisch gezien is je geboortedatum dus van groot belang. Met deze gegevens kan een accurate karakterschets worden getekend die uitgebreid vertelt over waar je sterke en zwakke punten liggen, wat je ambities zijn en op welke gebieden je het meest succesvol zou kunnen zijn. 

Vaak vragen mensen wat je sterrenbeeld is. Een sterrenbeeld is een van de twaalf tekens waarin de zon zich bevond tijdens je geboorte. Je sterrenbeeld kan al een hele hoop vertellen over je eigenschappen en gedrag maar is lang niet zo uitgebreid als een geboortehoroscoop. De geboortehoroscoop laat elk van de tien planeten zien en in welk teken zij zich schuilhielden toen je je eerste adem nam. De combinaties van de planeten, hun astrologische graden en opstellingen zijn allemaal even belangrijk wanneer aankomt op het specifiek en zorgvuldige opstellen van je geboortehoroscoop of andere ''voorspelling''. 

Astrologie wordt dus gebruikt als een middel om onszelf en anderen om ons heen beter te kunnen begrijpen. Het biedt inzichten en informatie over talloze onderwerpen. De exacte stand van de zon, de maan en andere planeten op het precieze moment waarop een persoon geboren is zou een directe invloed hebben op zijn/haar karakter en levensweg. Door middel van de datum en tijd van de geboorte van een mens kan een geboortehoroscoop worden berekend. Deze geboortehoroscoop kan gezien worden als een tekening die de standen van alle planeten laat zien op dat exacte moment. Er kan dan verder worden uitgewerkt hoe deze planeten invloed hebben op het karakter en toekomst van de persoon in kwestie. Omdat de planeten constant in beweging zijn kunnen er voorspellingen worden gemaakt van de toekomstige energetische invloeden op werkgebied, liefdesgebied, emoties, thuissituatie, spirituele ontwikkeling en meer. Astrologie laat het effect zien van de energie die de planeten uitoefenen op ons dagelijks leven. 

Het belang van je geboortedatum bij Astrologie

Astrologisch gezien is je geboortedatum dus van groot belang. Met deze gegevens kan een accurate karakterschets worden getekend die uitgebreid vertelt over waar je sterke en zwakke punten liggen, wat je ambities zijn en op welke gebieden je het meest succesvol zou kunnen zijn. Vaak vragen mensen wat je sterrenbeeld is. Een sterrenbeeld is een van de twaalf tekens waarin de zon zich bevond tijdens je geboorte. Je sterrenbeeld kan al een hele hoop vertellen over je eigenschappen en gedrag maar is lang niet zo uitgebreid als een geboortehoroscoop. De geboortehoroscoop laat elk van de tien planeten zien en in welk teken zij zich schuilhielden toen je je eerste adem nam. De combinaties van de planeten, hun astrologische graden en opstellingen zijn allemaal even belangrijk wanneer het aankomt op het specifiek en zorgvuldig opstellen van je geboortehoroscoop of andere ''voorspelling''. 

Verschillende soorten Horoscopen

Naast een geboortehoroscoop kunnen door middel van astrologie ook een hoop andere horoscopen gecreëerd worden. Liefdeshoroscopen, jaarhoroscopen of carrière voorspellingen zijn erg populair binnen de astrologiewereld. Een liefdeshoroscoop of relatiehoroscoop kan kijken naar de individuele geboortehoroscopen van twee personen en deze met elkaar vergelijken om zo de dynamiek te achterhalen en erachter te komen wat de sterke of minder sterkte punten van de relatie zijn. Eveneens kunnen onderlinge conflicten of problemen worden geanalyseerd om zo tot een gezamenlijke oplossing te komen of veranderingen in de houding naar elkaar uit te voeren. Bij een carrière voorspelling wordt voornamelijk gekeken naar je eigenschappen, je karakter en gebieden waarop je hoogstwaarschijnlijk het meest succes zal hebben. Daarbij worden inzichten gegeven in de juiste acties die kunnen worden ondernomen of beslissingen die beter vermeden kunnen worden. 

Astrologisch gesproken

Binnen de astrologie zijn er verschillende termen die belangrijke tijden of een sterke energetische verandering aanduiden. Vaak is het een nieuwe maan die staat voor een nieuw begin. Afhankelijk van haar positie wordt gekeken op welk gebied dit nieuw begin plaats zal vinden. Een volle maan weerspiegelt juist een afsluiting, einde of afloop van een bepaalde tijd of fase in het leven van een persoon. Wanneer een bepaalde planeet zich juist in een retrograde positie bevindt heeft dit vaak een negatieve uitloop op bepaalde emoties of andere aspecten. Omdat astrologie erg ingewikkeld is vereist het een uitgebreid leerproces. Astrologie kan een leven lang worden bestudeerd zonder ooit alles te weten te komen wat er te weten valt over de planeten en hun invloeden. Alleen professionele astrologen zijn daarom in staat om geboortehoroscopen of andere voorspellingen te creëren door middel van de geboortedatum en tijd van de vraagsteller. 

Kom direct in contact met ervaren online Astrologen

Wilt u graag uw persoonlijke geboortehoroscoop laten berekenen of bent u benieuwd naar de compatibiliteit tussen u en uw partner? Wilt u meer te weten komen over uw vorige leven(s) of wilt u meer weten over een huidige persoonlijke situatie? 

Kom direct via de chat in contact met onze ervaren Astrologen!