Bekende Helderzienden

De meest bekende Helderzienden, waarzeggers en mediums ter wereld


Helderzienden zijn personen die paranormaal waar kunnen nemen. Ze bezitten het vermogen om gebeurtenissen uit het verleden, het heden en de toekomst te zien via hun zogenaamde 'derde oog' of zesde zintuig. De beelden die ze doorkrijgen kunnen stilstaande beelden zijn maar ook korte visioenen of filmpjes die als het ware voor hun mentale oog worden afgespeeld. Een helderziende is een paragnost die in sommige gevallen ook over andere gaven beschikt zoals helderhoren, helderweten of heldervoelen. Een helderziende hoeft dus niet slechts over één gave te beschikken. Veel bekende mediums beschikken ook over helderziende vermogens. 

Hun paranormale gave(n) stellen een helderziende in staat om toekomstvoorspellingen te maken voor personen en situaties. Door de eeuwen heen zijn hebben er verschillende bekende helderzienden geleefd die we ons vandaag de dag nog goed kunnen herinneren.

Nostradamus

De meest bekende helderziende/waarzegger uit de geschiedenis valt makkelijk te raden. Dat is natuurlijk Michel de Nostradame, beter bekend als Nostradamus. We weten allemaal wel wie hij is. Nostradamus liet weten dat hij zijn voorspellingen deed wanneer hij zich in een meditatieve toestand bevond. Ook maakte hij gebruik van Astrologie. Nostradamus zou de dood van de Franse revolutie voorspeld hebben, Hitler, de atoombom, de tragedie van 9/11 in Amerika en Orkaan Katrina. Maar zijn voorspelling van de dood van Prinses Diana is waarschijnlijk een van de meeste bekende. Daarnaast zou Nostradamus het einde van de wereld voorspeld hebben echter het jaar 2012 zou nooit werkelijk door hem benoemd zijn. De vraag blijft tot dusver wanneer dan?

Tyler Henry

Tyler Henry is een medium/helderziende die vooral de laatste tijd steeds bekender wordt. De informatie die hij doorgeeft blijkt telkens weer spookachtig accuraat en waar te zijn. Veel bekende filmsterren en andere Hollywood figuren schakelen Tyler in om hun te helpen om contact te maken met hun overleden dierbaren maar ook vooral om zijn toekomstvoorspellingen te mogen horen. Hij heeft menig sceptici al weten te overtuigen van zijn wonderbaarlijke gaven en zijn goede intenties. Tyler heeft zijn eigen show op de zender 'E entertainment' waarin hij contact maakt met overleden dierbaren van internationale supersterren.

Theresa Caputo

Theresa Caputo is een bekend Amerikaans medium/helderziende. Haar unieke gaven stellen haar in staat om contact te maken met overledenen en om gebeurtenissen te voorzien. De manier waarop zij haar informatie doorkrijgt gebeurd vooral op een visuele manier. Dit betekend dat de overleden persoon haar informatie geeft door haar verscheidene dingen te laten zien zoals de manier waarop ze zijn overleden, hun leven op aarde, hun familie en vrienden en hun bezittingen. Theresa is een gerespecteerd medium dat al vele mensen heeft geholpen hun wonden te helen. Theresa heeft haar eigen televisieserie genaamd "The Long Island Medium''.

Peter Hurkos

Peter Hurkos, in 1911 geboren in Nederland, raakte enorm bekend als voorspeller van de toekomst nadat hij ontwaakte uit zijn coma als resultaat van zwaar hoofdletsel. Hij zou de politie hebben geholpen met het oplossen van 27 moordzaken in verschillende landen. In de Verenigde Staten staat Peter nog altijd bekend als The Psychic Detective. Koningin Juliana zou ooit voor Peter haar persoonlijke advocaat hebben ingeschakeld waardoor hij dezelfde dag nog vrijgelaten werd toen hij zich voordeed als FBI-agent en werd gearresteerd.

Psychic Twins

Ook kennen velen de Psychic Twins, Terry en Linda Jamison, geboren in 1965. Deze twee zusjes staan bekend als helderziend zijnde. The Psychic Twins zouden onder andere de terroristische aanslag op het World Trade Center hebben voorspeld en het dodelijke vliegtuigongeluk van John F. Kennedy Jr. welke in 1999 noodlottig om het leven kwam tijdens zijn laatste vlucht. Daarnaast beschikken de Psychic Twins over het vermogen om te communiceren met overledenen, hier spreken ze uitgebreid over in hun boek "Died too young''. 


Uiteraard zijn dit slechts een aantal voorbeelden van helderzienden die door de tijd heen hun gaven al keer op keer bewezen hebben. Bij sommige mensen zoals bijvoorbeeld bij Peter Hurkos komen helderziende vermogens pas tot uiting na een traumatische of levensbedreigende gebeurtenis. Helderzienden beschikken van nature over een goed inbeeldingsvermogen. Je zou het kunnen vergelijken met dagdromen. Veel beroemde helderzienden vertellen dat zij informatie vaak doorkrijgen tijdens het mediteren of wanneer de informatie van groot belang is voor de persoon in kwestie.