Tarot
Tarot en Orakel kaarten

Tarot en Orakel kaarten worden geraadpleegd om inzicht te verkrijgen in verschillende aspecten van het leven. Dit kan de liefde zijn, werk, relaties, thuissfeer, geld, ontwikkeling, spiritueel bewustzijn of andere persoonlijke kwesties. Het Tarot biedt men de kans om situaties en omstandigheden te bekijken vanuit een ander perspectief en oplossingen te vinden voor problemen of conflicten. Tevens kunnen de tarotkaarten accurate voorspellingen geven van de meest waarschijnlijke toekomst. De kaarten zullen geen specifiek of definitief einde vaststellen maar eerder een indicatie geven van wat komen gaat wanneer men zich voort zal bewegen op hetzelfde pad. 

Wat zijn Tarot kaarten?

We hebben er bijna allemaal wel eens van gehoord of we zijn er ooit weleens mee in aanraking gekomen, maar wat zijn tarotkaarten nu precies? Het tarot is een populair kaartspel dat vroeger vooral gebruikt werd voor het vermaak maar ook om voorspellingen mee te doen. Dit is ook waar we tarotkaarten tegenwoordig voor gebruiken. Het tarotspel is een verzameling van 78 kaarten die samen de Kleine en de Grote Arcana weerspiegelen. De Grote arcana bestaat uit 22 kaarten en de Kleine Arcana uit 56 kaarten. Iedere kaart staat symbool voor kleine of grote gebeurtenissen in het leven uitgebeeld door verschillende figuren, symbolen of objecten. Het zijn meestal prachtige kaarten die een enorme indruk maken op de toeschouwer vanwege hun mooie kleuren en levendig karakter.

Soorten kaartleggingen

Tarotkaarten kunnen op verschillende manieren worden gelegd. Dit worden leggingen genoemd. Afhankelijk van de vraag die wordt gesteld of het onderwerp van de reading wordt een legging gebruikt die aansluit bij de behoeften van de vraagsteller. Om tot oplossingen te komen voor verschillende problemen, zijnde het op werk, liefde of geldgebied kan een probleemlegging vaak een uitkomst bieden. Ook zullen verschillende inzichten en wijsheden worden gedeeld die ervoor zorgen dat men de juiste stappen neemt of zelf een lastig besluit kan maken. Daarnaast kun je kiezen uit een relatielegging, verleden, heden of toekomst legging, Keltisch Kruis legging, maandlegging, jaarlegging, liefdeslegging of een blokkadelegging. Tarotkaarten kunnen ook van links naar rechts worden gelegd met als doel vooruit te kijken naar een bepaalde tijd in de toekomst of om situaties uit het verleden te verduidelijken.

Verschillende soorten decks

Tarotkaarten worden in verschillende varianten op de markt gebracht. Het grote geheel blijft uiteraard hetzelfde, eveneens de achterliggende gedachte maar de plaatjes, kleuren en algemene thema's kunnen flink variëren. Er zijn hele bekende decks, zoals we dat in de tarot noemen, maar ook minder populaire. Het ligt er helemaal aan waar de voorkeur van de eigenaar van de kaarten naar uitgaat. Een veel gebruikt deck is het Rider Waite deck. een overzichtelijk maar zeer mooi geïllustreerd deck. Andere vaak gebruikte decks zijn de Crowley thoth, Mrs. Lenormand kaarten of de Llewellyn Tarot. Niet alleen echte tarotkaarten worden gebruikt voor voorspellingen en inzichten maar ook Engelenkaarten en Orakelkaarten worden tijdens een legging vaak tevoorschijn gehaald. Dit omdat de laatste twee decks ook uitermate veel ondersteuning en een stukje bescherming bieden en velen gebaat zijn bij de spirituele wijsheid en inzicht van de kaarten.

Welke vragen kan ik stellen tijdens een kaartlegging?

Tijdens een kaartlegging heeft men de kans om vragen te stellen. Een vraag kan betrekking hebben tot ieder gebied of elke situatie waarin men zich kan bevinden. Als je je in een lastige situatie bevindt dan is een korte vraag zoals "Wat kan ik verwachten in de liefde" misschien niet de juiste vraag. Soms kan een meer gecompliceerde vraag een duidelijker antwoord opleveren. Ja of nee vragen zouden juist zoveel mogelijk moeten worden vermeden omdat geen enkele toekomst vaststaat maar ook de kaarten niet gelijk een ja of nee antwoord zullen geven. Vaak wordt met een positieve kaart wel een positief antwoord weerspiegelt en een negatieve kaart een negatief antwoord.

Voorbeelden van simpele vragen:

  • Wat kan ik verwachten op liefde/geld gebied?
  • Bevindt ik mij op de juiste weg om mijn droomcarrière waar te maken?
  • Heeft hij/zij het beste met mij voor?
  • Is dit het juiste moment om de volgende stap te nemen?
  • Is hij/zij de ware?

Interpreteren van tarotkaarten

Bij de interpretatie van tarotkaarten is het van groot belang dat men op de hoogte is van de betekenis van elke kaart en wat het inhoudt wanneer bepaalde kaarten in een legging samen worden neergelegd en wat hun positie tegenover elkaar is. Intuïtie speelt hierbij ook een grote rol. Het zijn voornamelijk mediums en helderzienden die in staat zijn de tarotkaarten om een correcte en duidelijk manier te lezen en te interpreteren. Daarnaast is het belangrijk dat de betekenis goed kan worden overgedragen aan de vraagsteller. Alhoewel de kaarten meestal in een boek worden beschreven is het toch meer van belang om je eigen betekenis van de kaart aan te houden. Wat zie jij in de kaart? Wat denk jij dat de kaart jou wilt vertellen? Dat is van groot belang wanneer je zelf tarotkaarten legt. Veel mensen durven toch niet te vertrouwen op hun eigen inzichten in de kaarten of vinden het te moeilijk om de betekenins van een kaart te zien. Daarom worden dan ook veelal ervaren en professionele tarotisten geraadpleegt voor een uitgebreide tarotkaartlegging.

Direct via de chat in contact met ervaren Tarot en Orakel Kaartleggers

Wilt u een professioneel consult ontvangen van een ervaren Kaartlegger? Kom direct in contact met onze online Tarotisten en laat een van onze kaartleggers een professionele kaartlegging voor u doen.